Lélekhangoló

Lélekhangoló

Birtoklás ? Szeretet-szerelem? Szexfüggés?

2019. március 10. - Belák Anita

Megérett bennem, hogy most  leírjam az oly régóta kavargó gondolataim, tapasztalataim, ami most nagyon is jellemző a kis világunkban.

Férfik és Nők kapcsolata, kapcsolódása.

Miért van szükségünk nekünk a Férfira, és miért van szükségük nekik , ránk Nőkre?

Freud szerint minden a szexualitásról szól.  Szerintem igaza is van, meg nem is.

Az ember szexuális ösztöneit már képes volt magasabb szintre emelni.

Az örömszerzés része, de nem az egyedüli része, ugyanakkor elengedhetetlen és fontos.

Nem mindegy már  a minősége sem! Nyilván való, hogy nem ugyanazt az élményt nyújtja, ha szerelemből tesszük, és főleg akkor, ha megtaláltuk azt a partnert, akivel szellemi és lelki harmóniában is vagyunk.

Szellemi???? Igen!   Mert két intelligens ember, és itt  IQ és EQ is, amire gondolok!  Aki nem tudná: IQ =értelmi képeség. EQ=  érzelmi intelligencia. 

A  gyógyító, kielégítő, boldogságot hozó szexualitáshoz két hasonló IQ, és EQ szintű férfira és nőre van szükség. Ennél azért még bonyolultabb a dolog, mivel: az illat, a látvány  és az ízek fontossága is borzasztóan fontos. Ezt hívjuk ugye a hétköznapi nyelvben kémiának.

Mi van, ha ez nincs meg?  Sajnos, akkor semmi!  Szó szerint!  Lényegében bármelyik tényező hiányzik, akkor már nem beszélhetünk kielégítő, és valódi boldogságot, megnyugvást hozó szexualitásról.

De térjünk most át a gyakorlati életben tapasztaltakra.! 

A z írásom címe:  Birtoklás?  Szeretet?  Szexfüggés?

Azt tapasztalom, hogy a legtöbb ember, aki házasságban, szövetségben, vagyis birtokviszonyban él egymással, nem boldog.

Valamikor ígéretet tettek egymásnak, hogy jóban rosszban, míg ásó kapa, halál el nem választ! Hát igen…. igyekeztek be is tartani, egy darabig.  Csak aztán elfelejtették, hogy közben oly sok változáson mennek mindketten keresztül, hogy annak következményeként  a kapcsolat már nem tartható fent, vagy nem olyan feltételekkel!

Leggyakrabban már fiatalon rosszul választottak.

Aztán mégis, felépült  a  ház, és megszületett  a 2-3 gyermek!  Fel kell őket nevelni, és el kell őket tartani. Apára, Anyára és családra van szükségük.

Eljött az idő, mikor ez már sikerült, és befejeződött.

Közben a távolság közöttük csak nőtt, és nőtt.

Egyik-, vagy másik fél szeretőt keresett magának, mert ez a része a dolognak bizony már régen nem működik, és még csak beszélni sem képesek róla!

De miért?

Miért van az, hogy szerelmi háromszögek tartják fent a rendszert?

Miért nem vagyunk képesek kilépni korlátainkból, szembenézni a félelmeinkkel  és beszélni róla. Beszélni róla, és közeledni a megoldáshoz!

Ha pedig nem lehet, és nincs megoldás, akkor elválni!  Igen! mert nem tart öröké az utunk, ha már vége az egységnek, a harmóniának, és ha már lejárt a közös feladatunk!

Ilyenkor jön a birtoklás érzése!  Ő az én férjem, az én feleségem..az én házam, az én vagyonom—Biztos ez?  Embert nem birtokolhatunk! Senki nem  a miénk, és semmilyen tárgy vagyon nincs, amit magunkkal tudnánk vinni halálunk után!

Ragaszkodunk emberekhez, dolgokhoz, amik pedig változnak, értéktelenednek…. Gondolj bele, kapsz egy súlyos betegséget, és közlik veled:  2 éved van hátra!  Akkor mit választanál? Ugye a Boldogságot!  Nem érdekelne semmi és senki!  Ki mit gondol, ki mit ítélkezik!  Ugye?

Tehát a birtoklás értelmezését kimerítettük.

Szexfüggés. Gondolkodjatok el rajta!  Ha a szex rendben van, akkor minden rendben van?  Nem ez egyáltalán nem biztos. Sajnos ilyenkor ha elmúlik a biológiai képesség, vagy a varázs, nem marad semmi más, ha ezenkívül nincs más összetartó erő.  Közös érdeklődési kör, hasonló szellemi szint, és azonos szeretetnyelvre való igény.

Viszont, ha a szex nincs rendben, nem tudtok egymásra hangolódni , akkor a többi dolgot is megette a fene! Maradhattok jó haverok!

Ne erőltessétek az ilyen viszonyt, de a másikat sem!

Szeretet-szerelem?  Azért írtam így, mert párkapcsolatban ezek nem szétválaszthatóak.  Szeretni sok embert vagyunk képesek, és sokféle minőségben! Ahhoz, hogy egy társsal valóban boldogok legyünk, nem elég a szeretet, szerelemre is szükség van!  Itt viszont már a szexuális vonzódás és kielégülés az, ami megadja a szerelemhez szükséges pluszt! 

Élhetünk úgy, egy partner mellett, hogy üres, és boldogtalan, megkeseredett az életünk, mert minden rendben van,  -netán még egy ágyban is alszunk-csak éppen nincs közöttünk semmi fizikai kapcsolódás!  Nagyon-nagyon szomorú dolog ez!  Az meg végképp, hogy nem beszélnek róla még oly okos és intelligens emberek sem. Hogy akkor mi is van velünk?   Hiszen azért, mert egyiknek nincs igénye, még  a másiknak lehet!  Akkor jön az, hogy titkos szerető! 

Ez a megoldás, és ha nem tud róla, akkor nem fáj…megoldás, de kinek?  Hosszabb távon három ember élete lesz blokkolva. Senki nem tud továbblépni, mert mindenki azt hiszi így jó a másiknak, és minden rendben van.

Míg fel nem forgatja valaki a háromszögből, aki kilép.  Vagy nem történik valami sajnálatosabb tragédia. Akkor kezdhetünk csak el gondolkodni.

Ezt az írást nem azért írtam, hogy bárkire ráerőltessek bármilyen véleményt!

Azért írtam, hogy gondolkodjatok végre, és ébredjetek!

Hogy nézzetek szembe  a félelmeitekkel, a valódi igényeitekkel!

Hogy lássátok meg, az egymással való kommunikáció mennyire fontos!

Hogy érezzétek, hogy az élet rövid, és nem mindegy, hogy hány embert csapunk be, köztünk önmagunkat is!

Mindenre van megoldás, és van segítség is!

Szeretettel: Anita

 

 

 

 

 szerelmi_haromszog.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://lelek-hangolo.blog.hu/api/trackback/id/tr8414680080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tentanonc 2020.01.26. 21:11:25

Mindenki embernek üzenem, hogyha ezt a cikket elolvassa és a helyén tudja kezelni az információtartalmát, akkor rá tud jönni, hogy az élet tényleg mennyire rövid és hogy mi az egyetlen dolog, ami fontos. Az őszinteség, ami a szív útja nem csak a szerelemben, de a mindenki iránt érzett szeretetben. <3

Szívből Gratulálok Anita! Köszönöm, ezzel most begyújtottam a rakétáimat az életutamban, adom rád áldásomat. O:-)

Üdv. Schmidt Gábor, aki életfeladatát és legfőbb foglalkozását tekintve tentanonc,
művésznevén pedig Schmidti G Tr

Belák Anita 2020.01.26. 21:29:40

Köszönöm szépen Kedves Gábor az értékes hozzászólásodat! És igen, kívánom, hogy te is és mindenki elérje azt az állapotot, hogy csak egyetlen valakihez tudjon hű lenni, az pedig Önmaga! És akkor már nincs többé probléma. Nem bántunk senkit sem!
Szeretettel: Anita

tentanonc 2020.01.27. 11:57:49

@Belák Anita: Így van, én meg köszönöm szépen ezt a lényegre törő igazán velős cikkedet erről a legfontosabb témáról!
Hálával: Gábor
süti beállítások módosítása