Lélekhangoló

Birtoklás ? Szeretet-szerelem? Szexfüggés?

2019. március 10. - Belák Anita

Megérett bennem, hogy most  leírjam az oly régóta kavargó gondolataim, tapasztalataim, ami most nagyon is jellemző a kis világunkban.

Férfik és Nők kapcsolata, kapcsolódása.

Miért van szükségünk nekünk a Férfira, és miért van szükségük nekik , ránk Nőkre?

Freud szerint minden a szexualitásról szól.  Szerintem igaza is van, meg nem is.

Az ember szexuális ösztöneit már képes volt magasabb szintre emelni.

Az örömszerzés része, de nem az egyedüli része, ugyanakkor elengedhetetlen és fontos.

Nem mindegy már  a minősége sem! Nyilván való, hogy nem ugyanazt az élményt nyújtja, ha szerelemből tesszük, és főleg akkor, ha megtaláltuk azt a partnert, akivel szellemi és lelki harmóniában is vagyunk.

Szellemi???? Igen!   Mert két intelligens ember, és itt  IQ és EQ is, amire gondolok!  Aki nem tudná: IQ =értelmi képeség. EQ=  érzelmi intelligencia. 

A  gyógyító, kielégítő, boldogságot hozó szexualitáshoz két hasonló IQ, és EQ szintű férfira és nőre van szükség. Ennél azért még bonyolultabb a dolog, mivel: az illat, a látvány  és az ízek fontossága is borzasztóan fontos. Ezt hívjuk ugye a hétköznapi nyelvben kémiának.

Mi van, ha ez nincs meg?  Sajnos, akkor semmi!  Szó szerint!  Lényegében bármelyik tényező hiányzik, akkor már nem beszélhetünk kielégítő, és valódi boldogságot, megnyugvást hozó szexualitásról.

De térjünk most át a gyakorlati életben tapasztaltakra.! 

A z írásom címe:  Birtoklás?  Szeretet?  Szexfüggés?

Azt tapasztalom, hogy a legtöbb ember, aki házasságban, szövetségben, vagyis birtokviszonyban él egymással, nem boldog.

Valamikor ígéretet tettek egymásnak, hogy jóban rosszban, míg ásó kapa, halál el nem választ! Hát igen…. igyekeztek be is tartani, egy darabig.  Csak aztán elfelejtették, hogy közben oly sok változáson mennek mindketten keresztül, hogy annak következményeként  a kapcsolat már nem tartható fent, vagy nem olyan feltételekkel!

Leggyakrabban már fiatalon rosszul választottak.

Aztán mégis, felépült  a  ház, és megszületett  a 2-3 gyermek!  Fel kell őket nevelni, és el kell őket tartani. Apára, Anyára és családra van szükségük.

Eljött az idő, mikor ez már sikerült, és befejeződött.

Közben a távolság közöttük csak nőtt, és nőtt.

Egyik-, vagy másik fél szeretőt keresett magának, mert ez a része a dolognak bizony már régen nem működik, és még csak beszélni sem képesek róla!

De miért?

Miért van az, hogy szerelmi háromszögek tartják fent a rendszert?

Miért nem vagyunk képesek kilépni korlátainkból, szembenézni a félelmeinkkel  és beszélni róla. Beszélni róla, és közeledni a megoldáshoz!

Ha pedig nem lehet, és nincs megoldás, akkor elválni!  Igen! mert nem tart öröké az utunk, ha már vége az egységnek, a harmóniának, és ha már lejárt a közös feladatunk!

Ilyenkor jön a birtoklás érzése!  Ő az én férjem, az én feleségem..az én házam, az én vagyonom—Biztos ez?  Embert nem birtokolhatunk! Senki nem  a miénk, és semmilyen tárgy vagyon nincs, amit magunkkal tudnánk vinni halálunk után!

Ragaszkodunk emberekhez, dolgokhoz, amik pedig változnak, értéktelenednek…. Gondolj bele, kapsz egy súlyos betegséget, és közlik veled:  2 éved van hátra!  Akkor mit választanál? Ugye a Boldogságot!  Nem érdekelne semmi és senki!  Ki mit gondol, ki mit ítélkezik!  Ugye?

Tehát a birtoklás értelmezését kimerítettük.

Szexfüggés. Gondolkodjatok el rajta!  Ha a szex rendben van, akkor minden rendben van?  Nem ez egyáltalán nem biztos. Sajnos ilyenkor ha elmúlik a biológiai képesség, vagy a varázs, nem marad semmi más, ha ezenkívül nincs más összetartó erő.  Közös érdeklődési kör, hasonló szellemi szint, és azonos szeretetnyelvre való igény.

Viszont, ha a szex nincs rendben, nem tudtok egymásra hangolódni , akkor a többi dolgot is megette a fene! Maradhattok jó haverok!

Ne erőltessétek az ilyen viszonyt, de a másikat sem!

Szeretet-szerelem?  Azért írtam így, mert párkapcsolatban ezek nem szétválaszthatóak.  Szeretni sok embert vagyunk képesek, és sokféle minőségben! Ahhoz, hogy egy társsal valóban boldogok legyünk, nem elég a szeretet, szerelemre is szükség van!  Itt viszont már a szexuális vonzódás és kielégülés az, ami megadja a szerelemhez szükséges pluszt! 

Élhetünk úgy, egy partner mellett, hogy üres, és boldogtalan, megkeseredett az életünk, mert minden rendben van,  -netán még egy ágyban is alszunk-csak éppen nincs közöttünk semmi fizikai kapcsolódás!  Nagyon-nagyon szomorú dolog ez!  Az meg végképp, hogy nem beszélnek róla még oly okos és intelligens emberek sem. Hogy akkor mi is van velünk?   Hiszen azért, mert egyiknek nincs igénye, még  a másiknak lehet!  Akkor jön az, hogy titkos szerető! 

Ez a megoldás, és ha nem tud róla, akkor nem fáj…megoldás, de kinek?  Hosszabb távon három ember élete lesz blokkolva. Senki nem tud továbblépni, mert mindenki azt hiszi így jó a másiknak, és minden rendben van.

Míg fel nem forgatja valaki a háromszögből, aki kilép.  Vagy nem történik valami sajnálatosabb tragédia. Akkor kezdhetünk csak el gondolkodni.

Ezt az írást nem azért írtam, hogy bárkire ráerőltessek bármilyen véleményt!

Azért írtam, hogy gondolkodjatok végre, és ébredjetek!

Hogy nézzetek szembe  a félelmeitekkel, a valódi igényeitekkel!

Hogy lássátok meg, az egymással való kommunikáció mennyire fontos!

Hogy érezzétek, hogy az élet rövid, és nem mindegy, hogy hány embert csapunk be, köztünk önmagunkat is!

Mindenre van megoldás, és van segítség is!

Szeretettel: Anita

 

 

 

 

 szerelmi_haromszog.jpg

A depresszióról

A Depresszióról

 

A szó jelentése: lenyomni

Mi az ,ami le van nyomva?  Az érzelmeink.

A kínai gyógyászatban a máj energia pangási is e kivált oknak tekintik, illetve fordítva is igaz. Ha egy pangó , állandósult élethelyzetben ragadunk,akkor a májban az energia megreked.

Mi lehet mindennek az oka?

Sokszor egy SZÁMUNKRA (és itt fontos a megélésünk minősége) monoton élethelyzet. Például egy nem szeretett munkahely, munka,amiben nem tudunk kibontakozni ,ahol nem tudjuk kreativitás igényünket megélni, kifejezni. Egy túl aktív , pihenés nélküli élet, amikor minden napunk csak a munkáról szól, nincs idő életre,önmagunkra.  Ugyanakkor ennek az ellentettje, a semmit tevés, a célok nélküli üres napok, szintén ugyanezen állapothoz vezethetnek.

Lényeg, hogy egy fásultságot érzünk, és igazából a legjellemzőbb az hogy nincsenek érzéseink. Ezt a legnehezebb megfogalmazni.  Olyan „minden mindegy”, és „semmi nem érdekel állapot”. Akár meg is halhatnék most, az sem érdekel….semmihez nincs kedvem,erőm, és semmit nem akarok csinálni, képtelen vagyok cselekedni. Gyenge,erőtlen vagyok. Általában túl alvás a jellemző,de lehet álmatlanság is.

Mindannyiunkkal előfordult már életünk során,hogy rövidebb-hosszabb ideig bele kerültünk ebbe az állapotba. Ha ezt érezzük magunkon több mint két hétig,akkor azonnal kérjünk segítséget szakembertől,mivel a tartós állapot öngyilkossághoz is vezethet.

Megjegyzem,hogy az orvos által felírt antidepresszánsok szedése  is lehetőség, lehetnek  élethelyzetek,mikor átmenetileg elengedhetetlenül szükséges. Az alternatív kezelést nem akadályozza, csak lassítja. Okokat természetesen nem szünteti meg., és ami a nehézség-hogy a probléma szőnyeg alá söprését támogatja.

Oka lehet endogén(belső okok), illetve (exogén) külső okok.

Első lépésünk az ok feltárása. Ez ingás módszerrel, és beszélgetéssel történik.

Ha kizártuk az endogén okokat, -ami lehet hormonális,  vagy gyógyszerek által okozott,- és megtaláltuk az indító helyzetet, körülményt,akkor el kezdünk dolgozni.

Első lépésként Bach virág cseppeket adunk egyénileg, ami segít abban hogy kimozdítsunk ebből a blokkolt állapotból.   Mivel önerőből képtelenség kimozdulni. Azután  kombináljuk gyógynövényekkel és életviteli tanácsokkal.  Főként a természetben járás,  testmozgás, egészségesebb étkezés, célok felállítása, életút megtalálása,és a lehetőség szerint a pangó élethelyzet ,körülmény megváltoztatása.

Belák Anita

 depresszio.jpg

Spirituális sorstisztítás- mi az, és miben segíthet nekünk ez a módszer?

Tulajdonképpen szinte mindenben,, ami csak rajtunk múlik. Ahol csak a magunk tisztítása, múltunk blokkjainak oldása elég.

Mondok pédákat:  félelmek, pánik, depresszió, sikertelenségek a párkapcsolatban…nem találod az életfeladatod…. soha nincs pénzed , pedig sokat dolgozol., nem találod a megfelelő partnert, vagy egyáltalán semmilyet. Különböző lelki eredetű betegségek (szinte mindegyik az).

Mi az,amiben nem biztos, hogy segít?

Olyan esetek, mint pld. : valaki tartozik neked sok pénzzel, és nem akarja megadni. Itt érdemes tisztítani magunkat, de a siker csak 50 százalék. Miért? Azért,mert lehet, hogy nem mi, vagy nem csak mi vagyunk ennek az oka. Így a másik felet is kell tisztítani, akit persze erre nem lehet megerőszakolni. Fontos az ő személyes részvétele.

Mit jelent ez a szó, és mi a módszer lényege?

Spirituális gyógyítás, ami mentális, érzelmi, fizikai gyógyulás érdekében tisztítja a lelket.

Mitől is kell megtisztítani  a lelkünket? A programoktól.

A programok azt jelentik, hogy a tudatos elme begyűjti az információkat, és hiedelmeket alakít ki belőlük, ami aztán a tudatalatti elmében-mintegy számítógépben elraktározódik. Ezeket nevezzük a lélek programjainak, más néven korlátozó hiedelmeknek.

A tisztítás alatt megtaláljuk, majd elengedjük a diszharmónikus, korlátozó elképzeléseinket, majd szerető, támogató eszmékkel és elképzelésekkel helyettesítjük azokat..Ez egy igényes, erőteljes, fájdalommentes és pontos módszer arra, hogy megváltoztassuk életünk belső és külső képletét. Így lehetővé téve, hogy sokkal szabadabban éljük életünket!

Elkezdjük az ülést. Ráhangolódás, és felkészülés után felvesszük a kapcsolatot  a felsőbb Énünkkel. A felsőbb énünk a fő lélekirányító főnökünk. Éppúgy részét képezi saját lényünknek, mint a Mindenségnek. Mi Magunk vagyunk, a szellemi dimenziónk meghosszabbítása. Magasabb tudatosságunk  a szellemen.

Egy ilyen tisztítás alatt általában több esemény oldása is történik, gyakran családrendezést is szükséges alkalmazni.Hiszen anyai, vagy apai ágról is érhetnek behatások, viselkedésminták. Az ülés során kapunk életviteli tanácsokat is a szellemi segítőinktől. Például milyen fizikai gyógymód, táplálék, vitamin szükséges még.

Ha végeztünk, akkor mérlegeljük, hogy szükséges-e még Bach-virágterápia, hogy a személyiség is újra teljes, egész, lélektől irányított legyen. Legtöbb esetben bizony nagyon fontos alkalmazni!inga.jpg

Félelmek a sötétben

 

Egy ügyfelem azzal a problémával fordult hozzám, hogy éjszaka minden kis zajra, hangra felriad, és nagyon fél. Aztán persze nem tud visszaaludni.

Más félelmei is voltak. Például állandóan kezet mosott, akkor is, ha az nem volt indokolt. Betegesen félt attól, hogy elkap valami fertőzést.

Elmondta, hogy ez már gyermekkorában is így volt.

Vajon honnan eredhetnek ezek a félelmek? Mi az oka?

Megcsináltuk az ingás sorstisztítást. Megtörtént az okfeltárás, és az oldás. Kiderült, hogy régi életében történt vele olyan bántás, ami az éjszakában történt.  Másrészt gyermekkorában is volt egy esemény, amelyhez köthető volt.  A félelmekhez tartozó, azokat kiváltó blokkokat  feloldottuk.felelmek_a_sotetben.jpg

Kapott Bach-virág cseppeket is. Egyrészt a túlérzékenységre, másrészt a tisztátalanság érzetre., valamint az indokolt és indokolatlan félelmeire.

3 hét múlva már teljesen megszűntek a panaszai. Nem kell több oldás, és nem kellet több cseppet sem szednie.

Sikertörténetek a sorstisztítás és a Bach-virágterápia együttes alkalmazásánál.

1.rész

 

Dorina  azzal a problémával fordult hozzám, hogy 3 éve nem talál magának megfelelő társat. (férfi partnert).

Találkozott ugyan férfiakkal, de ők mind egytől-egyig már az első randin leléptek.

A másik helyzet pedig az volt, hogy már az első alkalommal megtörtént a testi érintkezés és aztán nincs tovább folytatás.  Ahogy ez ilyenkor általában történni szokott.

Kérte, tőlem, hogy varázsoljak! No, azt én nem tudok, de csináljunk akkor egy sorstisztítást.

Mit jelent ez a szó, és mi a módszer lényege?

Spirituális gyógyítás, ami mentális, érzelmi, fizikai gyógyulás érdekében tisztítja a lelket.

Mitől is kell megtisztítani  a lelkünket? A programoktól.

A programok azt jelentik, hogy a tudatos elme begyűjti az információkat, és hiedelmeket alakít ki belőlük, ami aztán a tudatalatti elmében-mintegy számítógépben elraktározódik. Ezeket nevezzük a lélek programjainak, más néven korlátozó hiedelmeknek.

A tisztítás alatt megtaláljuk, majd elengedjük a diszharmónikus, korlátozó elképzeléseinket, majd szerető, támogató eszmékkel és elképzelésekkel helyettesítjük azokat.

Ez egy igényes, erőteljes, fájdalommentes és pontos módszer arra, hogy megváltoztassuk életünk belső és külső képletét. Így lehetővé téve, hogy sokkal szabadabban éljük életünket!

Elkezdjük az ülést. Ráhangolódás, és felkészülés után felvesszük a kapcsolatot  a felsőbb Énünkkel. A felsőbb énünk a fő lélekirányító főnökünk. Éppúgy részét képezi saját lényünknek, mint a Mindenségnek. Mi Magunk vagyunk, a szellemi dimenziónk meghosszabbítása. Magasabb tudatosságunk  a szellemen keresztül.

A tisztítás során sok minden kiderült. Régi életében olyan bántások érték, aminek hatására férfigyűlölet érzése alakult ki benne. Ezt is feloldottuk. Ezek mellett még átszivárgott egy negatív esemény is a párhuzamos dimenzióból.

Itt szeretném megjegyezni, hogy több páciensemnél is, akiknél ez az átszivárgás volt-úgy érezte, hogy ő el van átkozva, semmi nem sikerül neki, mindenben szerencsétlen.

De nem, erről itt szó sem volt! Természetesen, ha így lett volna, akkor az is kiderül, és semlegesítjük.

Egy ilyen tisztítás alatt általában több esemény oldása is történik, gyakran családrendezést is szükséges alkalmazni.

Hiszen anyai, vagy apai ágról is érhetnek behatások, viselkedésminták. Az ülés során kapunk életviteli tanácsokat is a szellemi segítőinktől. Például milyen fizikai gyógymód, táplálék, vitamin szükséges még.

Ha végeztünk, akkor mérlegeljük, hogy szükséges-e még Bach-virágterápia, hogy a személyiség is újra teljes, egész, lélektől irányított legyen. Legtöbb esetben bizony nagyon fontos alkalmazni!

Dorina is kapott az önbizalma megerősítése , hangulata javítása érdekében, valamint lelki fásultságának leküzdésére, és a kitartásának növelésére.

Általában egy-két ülés szükséges az eredmények elérése érdekében.

Dorina 3 hét után írt nekem, hogy megtalálta azt a férfit, akiről mindig is álmodott!

Azóta is nagyon boldogok, természetesen én is!

 

 bach_cseppek.jpginga.jpg

 

 

Bach –virágtanácsadás

A Bach- virágterápia lelki eredetű testi betegségek., ill. önmagában lelki problémák feldolgozására, ill. egyensúlyban tartására alkalmas gyógymód. Hatása fizikai szinten is megjelenik.
A terápia alapja a növényekből kivont esszencia, amely a homeopátiás szerekhez hasonlítható.
Ezek a növények olyan rezgésekkel rendelkeznek, amelyek az ember energetikai rendszerébe behatolva a lelki öngyógyító erőket serkentik.
A terapeuta segítő kérdéseket tesz fel,amellyel rávezeti a pácienst a probléma gyökerére, okára, az eszenciák pedig segítenek ezen lelki panaszok, gyengeségek meghaladásában, legyőzésében, feldolgozásában.
Egészségi állapotunkat azon mérhetjük le, hogy mennyire vagyunk boldogak, és örömérzetünk alapján állapíthatjuk meg, hogy eleget teszünk-e lelkünk parancsainak. Mindazon területen, ahol a személyiség elfordult kozmikus kapcsolatától,nem lesz rálátása isteni tulajdonságaira, megszűnik pozitív beállítottság az élettervéhez.
Ez a terápia katalizátorként helyreállítja a lélek és a személyiség közti blokkolt kapcsolatot.
Például a következő problémákban segíthet hatékonyan ez a módszer: Depresszió, félelmek, pánik, túlérzékenység, múltbéli traumák, bizonytalanság aggódás.

"Bizonyos magasabb rendbe tartozó, vadon növő virágok, bokrok és fák magas frekvenciájuk révén rendelkeznek azzal az erővel, hogy növeljék emberi rezgéseinket, és megnyissák csatornáinkat spirituális énünk üzenetei számára; hogy elárasszák a személyiségünket a számunkra szükséges erényekkel, és ezáltal elmossák a szenvedéseket okozó (jellem) hibákat.
A szép zenéhez, vagy más nagyszerű inspiráló dolgokhoz hasonlóan képesek egész személyiségünket felemelni, és közelebb hozni minket a LELKÜNK-höz. Ezáltal békességgel ajándékoznak meg, és megszabadítanak szenvedéseinktől. Nem azzal gyógyítanak, hogy a betegséget közvetlen megtámadják, hanem azzal,hogy felsőbb énünk harmonikus rezgéseivel árasztják el testünket.
Ezáltal a betegség elolvad, mint a hó a nap sugaraitól. Igazi gyógyulás nem létezik az élethez való hozzáállás megváltoztatása nélkül, lelki béke és belső boldogságérzet nélkül."

„ A betegség nem kegyetlenség, nem is büntetés, hanem egyfajta korrekció. A lélek eszköze, amellyel rámutat hibáinkra,hogy visszatartson a nagyobb tévedések elkövetésétől,megakadályozza, hogy további kárt okozzunk,és visszavezessen a fény útjára, amelyről soha nem kellett volna letérnünk”
Edward Bachbach-tkep_blogra.jpg

Ismerj meg!

b.pngLegelőször saját betegségeim vezettek ahhoz, hogy keressem a gyógyulás természetes módjait, amit meg is találtam.
Elvégeztem a kecskeméti Természetgyógyász Akadémiát, ahol sokféle gyógymóddal ismerkedtem meg. Ezután különféle keleti masszázstechnikákat tanultam, majd gyógymasszőr lettem. Később a betegségek lelki okait is kezdtem tanulmányozni. Elvégeztem a Metafizikai Akadémiát, tanultam Bach-virágterápiát.
Elvégeztem a Lélekmentor-képző spirituális tanfolyamot, amelyben sorselemzést,személyiségelemzést és a sorsátalakítás módszertanát tanultam.
Tanultam az energiaátadás Reiki 1-2., és Prana nadi 1-2 fokozatát.
Következő iskoláim: Új Germán medicina, és Asztrozófia lesznek.
Folyamatosan képzem magam,mert hiszem,hogy a valódi segítségadáshoz két dolog kell: jó szív, és megfelelő szaktudás.
Ezt az oldalt abból a célból hoztam létre, hogy megtaláljanak azok az emberek,akik szeretnék megismerni önmagukat, (képességeiket,erősségeiket, gyengeségeiket fizikai szellemi -és érzelmi szinten egyaránt).
Szeretnék megismerni sorsukat, amin változtathatnak,ha újra visszatalálnak a lelkükhöz,akivel elvesztették átmenetileg, vagy tartósan a kapcsolatukat.
Ebben komplexen, vagy akár külön-külön is alkalmazom a Sorselemzést számokból (születésnapi dátum alapján), az ingás sorstisztítás módszert, illetve a Bach-virág tanácsadást, és konkrét kérdéseknél a JÍ-csing (Változások könyvét) hívjuk még segítségül.
Ezekről bővebben majd az alábbiakban olvashatnak.

Elérhetőség:

Facebook: Lélekhangoló

E-mail: bellanita31@gmail.com

Az érdeklődéseket kérem privát üzenetben jelezzék, a feltett kérdésekre pedig e-mailben válaszolok. Ugyanitt adok telefonos elérhetőséget is!

Belák Anita