Lélekhangoló

A depresszióról

2018. október 10. - Belák Anita

A Depresszióról

 

A szó jelentése: lenyomni

Mi az ,ami le van nyomva?  Az érzelmeink.

A kínai gyógyászatban a máj energia pangási is e kivált oknak tekintik, illetve fordítva is igaz. Ha egy pangó , állandósult élethelyzetben ragadunk,akkor a májban az energia megreked.

Mi lehet mindennek az oka?

Sokszor egy SZÁMUNKRA (és itt fontos a megélésünk minősége) monoton élethelyzet. Például egy nem szeretett munkahely, munka,amiben nem tudunk kibontakozni ,ahol nem tudjuk kreativitás igényünket megélni, kifejezni. Egy túl aktív , pihenés nélküli élet, amikor minden napunk csak a munkáról szól, nincs idő életre,önmagunkra.  Ugyanakkor ennek az ellentettje, a semmit tevés, a célok nélküli üres napok, szintén ugyanezen állapothoz vezethetnek.

Lényeg, hogy egy fásultságot érzünk, és igazából a legjellemzőbb az hogy nincsenek érzéseink. Ezt a legnehezebb megfogalmazni.  Olyan „minden mindegy”, és „semmi nem érdekel állapot”. Akár meg is halhatnék most, az sem érdekel….semmihez nincs kedvem,erőm, és semmit nem akarok csinálni, képtelen vagyok cselekedni. Gyenge,erőtlen vagyok. Általában túl alvás a jellemző,de lehet álmatlanság is.

Mindannyiunkkal előfordult már életünk során,hogy rövidebb-hosszabb ideig bele kerültünk ebbe az állapotba. Ha ezt érezzük magunkon több mint két hétig,akkor azonnal kérjünk segítséget szakembertől,mivel a tartós állapot öngyilkossághoz is vezethet.

Megjegyzem,hogy az orvos által felírt antidepresszánsok szedése  is lehetőség, lehetnek  élethelyzetek,mikor átmenetileg elengedhetetlenül szükséges. Az alternatív kezelést nem akadályozza, csak lassítja. Okokat természetesen nem szünteti meg., és ami a nehézség-hogy a probléma szőnyeg alá söprését támogatja.

Oka lehet endogén(belső okok), illetve (exogén) külső okok.

Első lépésünk az ok feltárása. Ez ingás módszerrel, és beszélgetéssel történik.

Ha kizártuk az endogén okokat, -ami lehet hormonális,  vagy gyógyszerek által okozott,- és megtaláltuk az indító helyzetet, körülményt,akkor el kezdünk dolgozni.

Első lépésként Bach virág cseppeket adunk egyénileg, ami segít abban hogy kimozdítsunk ebből a blokkolt állapotból.   Mivel önerőből képtelenség kimozdulni. Azután  kombináljuk gyógynövényekkel és életviteli tanácsokkal.  Főként a természetben járás,  testmozgás, egészségesebb étkezés, célok felállítása, életút megtalálása,és a lehetőség szerint a pangó élethelyzet ,körülmény megváltoztatása.

Belák Anita

 depresszio.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://lelek-hangolo.blog.hu/api/trackback/id/tr3214294673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.